Nainen. Kerro tarina.

Naisten tarinoiden kerääminen on päättynyt. Sydämelliset kiitoksemme jokaiselle tarinan lähettäneelle!

Lohjan Huoneteatterin seuraava esitys pureutuu naiseuteen. Marja Koski, Minna Hakala ja Hannamaija Nikander rakentavat näytelmän kaikenikäisten naisten tarinoiden perustalle. Mitä on olla nainen tässä ajassa? Tällä historialla? Mitä kannamme mukanamme ja mihin olemme menossa? Kaikilla on tarina kerrottavanaan – jos on vain joku, joka kuuntelee.

Elämänne tarinoista koostamme tekstin, jonka herätämme eloon näyttämöllä. Toiveissamme on voimaannuttava kokemus, joka kokoaa ihmiset yhteisen aiheen äärelle. Esitys, jota ehkä rikastavat muut taiteenlajit ja josta jokainen löytää jotakin itselleen. Kaikki on kuitenkin vielä avoinna, sillä olemme vasta päässeet työskentelemään tarinoidenne kanssa. Niitä tuli kuitenkin upea määrä ja ne ovat monipuolisia, tunteikkaita, ja ennen kaikkea eläviä – tarinoita naisen elämästä. Haluamme esittää suuret kiitokset jokaiselle, joka lähetti tarinansa (tai jopa useampia!). Otamme tarinat ja luottamuksenne nöyrinä vastaan ja talletamme tarinanne hellään huomaamme.

Sanakirjan mukaan tarina tarkoittaa kertomusta, kuvausta tai juttua. Emme asettaneet tarinoiden aiheelle, pituudelle tai sävylle rajoituksia. Tarina saattoi olla esimerkiksi lyhyt anekdootti jostakin tilanteesta, pidempi juttu kokemuksesta elämän varrelta tai pohdintaa naiseudesta. Pyysimme kirjoittamaan hyvästä tai pahasta, kevyestä tai raskaasta, oivalluksesta, kipupisteestä, hauskasta tilanteesta tai taakasta, jota kukin on kantanut harteillaan. Hetkestä, joka nosti sinut tai painoi maahan. Sinun elämästäsi. Naisen elämästä. Saimme vastaanottaa monenlaisia tarinoita. Monet  kertovat elämän vaikeista ajoista, mutta niissä elää myös toivo. Osa kutkuttelee nauruhermoja ja monessa kirjoittaja on löytänyt itsestään vahvuuden olla oma itsensä. Tarinoiden pituudet vaihtelevat neljästä ytimekkäästä sanasta useisiin liuskoihin ja mahtuu mukaan myös runomuotoa.

Kirjoitustiimimme, jossa näyttelijäkolmikkoa vahvistaa pitkän linjan harrastajanäyttelijä Eila Sarin, on jo aloittanut tekstien työstämisen, mutta siitä lisää hiukan myöhemmin! Näytelmäprojektin ensimmäinen vaihe eli tarinoiden kerääminen on päättynyt menestyksekkäästi ja nyt lähdemme täyttä höyryä kirjoittamaan. Vielä kerran suuret kiitokset tarinoista, sillä ilman niitä näytelmää ei syntyisi!

Hannamaija, Marja ja Minna

_____________________

 

Ole hyvä ja ole yhteydessä sähköpostitse tai sosiaalisen median välityksellä, jos sinulla on jotakin kysyttävää projektista. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. Lisäksi tarinan lähettäneiden on mahdollista liittyä mukaan postituslistalle toimittamalla meille sähköpostiosoitteensa. Tervetuloa mukaan!

lohjanhuoneteatteri@gmail.com

(Lähettämällä tarinasi meille olet antanut sen käyttöömme näytelmäprojektia varten parhaaksi katsomallamme tavalla. Tarinoita saatetaan muokata ja yhdistellä toisiinsa. Tarinan mukana mahdollisesti antamasi henkilötiedot eivät tule missään vaiheessa esiin. Tarinoista ei makseta korvausta.)

 

Ajankohtaista:

10.1. Tarinoiden kerääminen on päättynyt ja niiden käsittely alkanut. Kirjoitustiimi on jo tavannut muutaman kerran. Suuret kiitokset kaikista tarinoista!

2.12. Teeilloissa mukana olleille lähti juuri yhteistä sähköpostia projektin etenemisestä! Jos olet lähettänyt tarinan ja haluat mukaan listalle, ilmoita meille sähköpostiosoitteesi erikseen.

28.11. Tarinoita kerätään vuoden loppuun saakka ja aika hupenee nopeasti, tartu siis toimeen! Jos koet aiheen löytämisen vaikeaksi, tutustu vaikka Facebookissa esiin poimimiimme teemoihin: äitisuhde, minäsuhde, lähisuhdeväkivalta tai ulkonäkö. Koskettaako joku niistä omaa elämääsi?

14.11. Kiitokset Karjalohjan Kylätalo Kehrän teeiltaan osallistuneille! Suuri kiitos myös kaikille tarinoitaan tähän mennessä lähettäneille.

4.11. Tulevilla viikoilla työryhmä kiertää paikallisten järjestöjen luona kertomassa tarinaprojektista. Laita ihmeessä vinkkiä, jos mielessäsi on taho, joka välittäisi tietoa eteenpäin omassa piirissään!

30.10. Ensimmäiset tarinat ovat jo saapuneet! Suuret kiitokset!

29.10. Tulevan näytelmän kirjoitustiimiin kuuluu myös Eila Sarin Lohjan Huoneteatterin yhteistyökumppanina.