Nainen. Kerro tarina.

Lohjan Huoneteatterin seuraava esitys pureutuu naiseuteen. Marja Koski, Minna Hakala ja Hannamaija Nikander rakentavat näytelmän kaikenikäisten naisten tarinoiden perustalle. Mitä on olla nainen tässä ajassa? Tällä historialla? Mitä kannamme mukanamme ja mihin olemme menossa? Kaikilla on tarina kerrottavanaan – jos on vain joku, joka kuuntelee.

Elämänne tarinoista koostamme tekstin, jonka herätämme eloon näyttämöllä. Toiveissamme on voimaannuttava kokemus, joka kokoaa ihmiset yhteisen aiheen äärelle. Esitys, jota ehkä rikastavat muut taiteenlajit ja josta jokainen löytää jotakin itselleen. Kaikki on kuitenkin vielä avoinna, sillä tärkein puuttuu – teidän tarinanne. Emme vielä tiedä, mitä saamme, mutta odotamme malttamattomina.

Sanakirjan mukaan tarina tarkoittaa kertomusta, kuvausta tai juttua. Emme aseta tarinoiden aiheelle, pituudelle tai sävylle rajoituksia. Tarinasi voi olla esimerkiksi lyhyt anekdootti jostakin tilanteesta, pidempi juttu kokemuksesta elämäsi varrelta tai pohdintaa naiseudesta. Anna näppäimistön laulaa pitkästi, jos siltä tuntuu tai kokoa ajatuksesi ranskalaisin viivoin. Lähetä vaikka useampia tarinoita. Älä huolehdi myöskään tekstin tyylilajista. Meidän tehtävämme on kirjoittaa varsinainen teksti. Kirjoita hyvästä tai pahasta, kevyestä tai raskaasta, oivalluksesta, kipupisteestä, hauskasta tilanteesta tai taakasta, jota olet kantanut harteillasi. Hetkestä, joka nosti sinut tai painoi maahan. Sinun elämästäsi. Naisen elämästä.

Tarinasi voit kertoa sähköpostilla tai anonyymisti oheisella lomakkeella. Me kuuntelemme.

lohjanhuoneteatteri@gmail.com

Projektin virallisena aloituksena toimi teeilta Lohjan pääkirjastossa lokakuun lopulla, mutta vaikka et olisi ollut paikalla, tarinasi on silti aivan yhtä tervetullut. Tarinoita voi lähettää vuoden 2019 loppuun saakka. Jos kaipaat lisätietoja, olemme tavoitettavissa sähköpostitse ja sosiaalisen median välityksellä. Lisäksi voit halutessasi lähettää meille sähköpostiosoitteesi erikseen ja lisäämme sinut projektissa mukana olevien joukkoon omaan arkistoomme. Keväällä järjestämme mahdollisesti avoimet harjoitukset, joihin kutsumme tarinan lähettäneitä. Tarinoita on mahdollista poikkeustapauksissa kerätä myös haastatteluin.

Lähettämällä tarinasi meille annat sen käyttöömme näytelmäprojektia varten parhaaksi katsomallamme tavalla. Tarinoita saatetaan muokata ja yhdistellä toisiinsa. Tarinan mukana mahdollisesti antamasi henkilötiedot eivät tule missään vaiheessa esiin. Tarinoista ei makseta korvausta.

Olemme kiitollisia avustasi!

Hannamaija, Marja ja Minna

Kerro se meille

Ajankohtaista:

2.12. Teeilloissa mukana olleille lähti juuri yhteistä sähköpostia projektin etenemisestä! Jos olet lähettänyt tarinan ja haluat mukaan listalle, ilmoita meille sähköpostiosoitteesi erikseen.

28.11. Tarinoita kerätään vuoden loppuun saakka ja aika hupenee nopeasti, tartu siis toimeen! Jos koet aiheen löytämisen vaikeaksi, tutustu vaikka Facebookissa esiin poimimiimme teemoihin: äitisuhde, minäsuhde, lähisuhdeväkivalta tai ulkonäkö. Koskettaako joku niistä omaa elämääsi?

14.11. Kiitokset Karjalohjan Kylätalo Kehrän teeiltaan osallistuneille! Suuri kiitos myös kaikille tarinoitaan tähän mennessä lähettäneille.

4.11. Tulevilla viikoilla työryhmä kiertää paikallisten järjestöjen luona kertomassa tarinaprojektista. Laita ihmeessä vinkkiä, jos mielessäsi on taho, joka välittäisi tietoa eteenpäin omassa piirissään!

30.10. Ensimmäiset tarinat ovat jo saapuneet! Suuret kiitokset!

29.10. Tulevan näytelmän kirjoitustiimiin kuuluu myös Eila Sarin Lohjan Huoneteatterin yhteistyökumppanina.