Kokonainen

Tarinoita lohjalaisilta naisilta

Lohjan Huoneteatterin uusi kantaesitys Kokonainen on tarina naisen elämästä. Lavalle astelevat Huoneteatterin kolme vahvaa naista Minna Hakala, Marja Koski ja Hannamaija Nikander mukanaan lohjalaisten naisten tarinoita. Syksyllä 2019 aloitettu yhteisöllinen projekti, jonka puitteissa keräsimme aivan tavallisilta, kaikenikäisiltä, kaikenlaisilta naisilta tarinoita heidän elämästään, on nyt jalostunut näytelmäksi, joka pohdiskelee mm. häpeää, äitiyttä, ihmissuhteita, itsensä löytämistä ja sitä, mitä kaikkea kannamme mukanamme ja ojennamme seuraavalle sukupolvelle – tahtomattammekin.

Vajaan tunnin mittainen näytelmä on kirjoitettu pääasiassa näyttelijöiden voimin. Saamamme kymmenet tarinat ovat mukana erilaisissa muodoissa. Yhdet suoremmin, toiset sivulauseissa, kolmannet inspiraationa tekstin taustalla. Kaikki tämä on kuitenkin oikeasti jonkun elämää. Kokonaisessa matkaamme riemusta suruun ja takaisin, nauramme itsellemme ja toisillemme, kannattelemme itseämme ja toisiamme. Kolmen roolihenkilömme päivään mahtuu paljon, kun aika on otollinen tunteista puhumiselle.

Kokonaisen näytöksissä on otettu erityisen tarkasti huomioon koronaepidemian aiheuttamat vaatimukset. Yleisölle taataan turvavälit ja hyvä hygieniataso ja seuraamme jatkuvasti virallisia ohjeistuksia. Yleisömäärä on rajattu esitysten aikana 40 henkilöön. Toivomme, että tutustutte Turvallisesti teatteriin -ohjeistukseemme täällä.

Kokonaiseen on mahdollista ostaa myös yksityisnäytös, johon voi turvallisin mielin tulla viettämään yhteistä aikaa vaikkapa työ- tai harrastusporukalla. Yksityisnäytöksiä järjestetään myös kevättalvella 2021. Vaihtoehtoisesti pienemmälle ryhmälle voidaan järjestää mahdollisuus istua yhdessä varatuilla paikoilla avoimessa näytöksessä.

Kokonainen esitetään neljästi Toimintakeskus Harjulassa marras-joulukuussa.

Ensi-ilta
28.11.2020 klo 16

Muut näytökset
3.12. klo 18
9.12. klo 18
12.12. klo 16

Lippuvaraukset lohjanhuoneteatteri@gmail.com tai puhelimitse 040-2594638 (puhelinvastaajaviesti, tekstiviesti tai soittaen ma-ke klo 16-19).
Liput 15e.

Suosittelemme tekemään lippuvarauksen, jotta varmistatte paikkanne katsomossa ja voitte tarvittaessa vastaanottaa poikkeusviestintäämme ennen näytöstä tai mahdollisessa altistumistilanteessa.

Tiedustelut lohjanhuoneteatteri@gmail.com

Tervetuloa teatteriin!

_____________

Kuvat Peter Kavonius, HOHTO Studios

Ajankohtaista:

26.10.  Lippuvaraukset ovat lähteneet mukavasti käyntiin. Kiitos kaikille varaajille ja lämpimästi tervetuloa! Tällä hetkellä yli puolet lipuista on jo varattu ja kaksi ensimmäistä näytöstä ovat täyttymässä.

24.10. Tervetuloa avoimiin harjoituksiin pe 6.11. klo 17-18 Toimintakeskus Harjulaan! Tarjolla harvinainen mahdollisuus seurata näytelmän harjoituksia ja kurkistaa hiukan sitä, mitä tarinoille kuuluu. Tilaisuus on kaikille avoin, eikä ennakkoon tarvitse ilmoittautua. Käytäthän maskia ja muistat huolehtia turvaväleistä, kiitos.

11.10. Tervetuloa katsomaan KOKONAINEN! Suosittelemme lippuvarausta, jotta varmistat paikkasi katsomossa ja mahdollinen poikkeusviestintämme tavoittaa sinut.

17.9. Näytelmän tuotanto on jälleen täydessä vauhdissa ja ensi-ilta ajoittuu loppuvuoteen. Tiedotamme pian lisää!

17.3. Koronaepidemian vuoksi ensi-ilta on siirretty syksyyn.

3.3. 2020 Käsikirjoituksen ensimmäinen versio on valmis ja siirtyy pian näyttelijöiden käsiin.

10.1. Tarinoiden kerääminen on päättynyt ja niiden käsittely alkanut. Kirjoitustiimi on jo tavannut muutaman kerran. Suuret kiitokset kaikista tarinoista!

2.12. Teeilloissa mukana olleille lähti juuri yhteistä sähköpostia projektin etenemisestä! Jos olet lähettänyt tarinan ja haluat mukaan listalle, ilmoita meille sähköpostiosoitteesi erikseen.

28.11. Tarinoita kerätään vuoden loppuun saakka ja aika hupenee nopeasti, tartu siis toimeen! Jos koet aiheen löytämisen vaikeaksi, tutustu vaikka Facebookissa esiin poimimiimme teemoihin: äitisuhde, minäsuhde, lähisuhdeväkivalta tai ulkonäkö. Koskettaako joku niistä omaa elämääsi?

14.11. Kiitokset Karjalohjan Kylätalo Kehrän teeiltaan osallistuneille! Suuri kiitos myös kaikille tarinoitaan tähän mennessä lähettäneille.

4.11. Tulevilla viikoilla työryhmä kiertää paikallisten järjestöjen luona kertomassa tarinaprojektista. Laita ihmeessä vinkkiä, jos mielessäsi on taho, joka välittäisi tietoa eteenpäin omassa piirissään!

30.10. Ensimmäiset tarinat ovat jo saapuneet! Suuret kiitokset!

29.10. Tulevan näytelmän kirjoitustiimiin kuuluu myös Eila Sarin Lohjan Huoneteatterin yhteistyökumppanina.