Minna Hakala
Miksi olen eteisessä? Sillä sehän on asunnon tiloista ahtain, kylmin ja vilkkain. Eteisessä haisee märät kengät. Kaikki kura jää eteiseen. Kuka haluaa olla tässä tilassa?
Minä haluan.
Eteinen, myös lämpiöksi ja tampuuriksi kutsuttu tila on mielestäni kuin elämä. Ihmisiä, rahaa, harrastuksia ja kiloja tulee ja menee, mutta jotain aina jää, kuten kumisaappaat ja harrastuksista rakkaimmat.
Teatterin tekeminen on ollut minulle tärkeää läpi elämän. Se on mahdollistanut paljon. Saa olla hetken joku muu, olla vähän hullu tai muuten vaan outo. Olla hauras ja haavoittuvainen. Olla sitä luvan kanssa. Tekeminen on auttanut minua kehittymään ihmisenä ainakin sen verran, että en ota itseäni liian vakavasti ja uskallan joskus jopa mokata.
Rajat ovat rakkautta sanotaan. Rajat tuovat turvallisuutta. Tämän harrastuksen parissa tunnen olevani turvassa. Estraadin koko määrää liikkeen, tilan akustiikka – äänen voimakkuuden, teksti määrää sisällön ja loppu on minun käsissäni. Uskallanko rikkoa omia rajojani – se päätös jää yksin minulle.